Håndbryg.dk
 

Tekniske

Herunder finder du en mindre samling af viden om håndbrygning. Vi har også nogle tekniske artikler her på siten om forskellige emner:

Vi anbefaler også How to Brew, som er en gratis bog om håndbrygning af John Palmer. Se også Links-siden.

Ordbog. Meget af det der findes på internettet er på engelsk, derfor har vi også vores dansk-engelsk ordbog.

Stilarter. Stilartsdefinitioner bruges til at kunne beskrive en øl med reference til nogle kendte rammer. De bruges formelt i forbindelse med konkurrencer, og i den sammenhæng findes der forskellige sæt definitioner. I den engelsksprogede verden bruges Beer Judge Certification Program (BJCP) Style Guide, og i Danmark Danske Øldommere har udvilket deres Stilartsdefinitioner. Definitionerne inkluderer beskrivelser af øllets aroma, udseende osv. men også tekniske data såsom OG og bitterhed målt i IBU.

Et kursus, som fx tilbydes af flere steder på vores Links side, kunne også være en mulighed hvis du vil videre med din hobby.

Historiske links. For de interesserede! Louis Pasteurs undersøgelser vedr. øllets holdbarhed, pasteurisering, og bryggerierne i Burton-on-Trent i England.

Bidrag. Hvis du vil gerne bidrage til disse sider, skriv til webmasteren.