Tekniske
Herunder finder du en mindre samling af viden om håndbrygning. Vi
har også nogle tekniske artikler her på siten om forskellige
emner:
Vi anbefaler også How
to Brew, som er en gratis bog om håndbrygning af John
Palmer. Se også Links-siden.
Ordbog. Meget af det der findes på internettet er
på engelsk, derfor har vi også vores dansk-engelsk
ordbog.
Stilarter. Stilartsdefinitioner bruges til at kunne beskrive en øl
med reference til nogle kendte rammer. De bruges formelt i forbindelse med
konkurrencer, og i den sammenhæng findes der forskellige sæt definitioner.
I den engelsksprogede verden bruges Beer Judge
Certification Program (BJCP) Style Guide, og i Danmark
Danske Øldommere har udvilket
deres Stilartsdefinitioner.
Definitionerne inkluderer beskrivelser af øllets aroma,
udseende osv. men også tekniske data såsom OG og
bitterhed målt i IBU.
Et kursus, som fx tilbydes af flere steder på vores Links side, kunne også være en mulighed hvis du vil videre med din hobby.
Historiske links. For de interesserede! Louis Pasteurs undersøgelser vedr. øllets holdbarhed, pasteurisering, og bryggerierne i Burton-on-Trent i England.
Bidrag. Hvis du vil gerne bidrage til disse sider, skriv
til webmasteren.
|