Kom godt i gang!
Hvad gør man så?
Den korte version er, at håndbrygning foregår ligesom almindelig kommerciel
brygning, bare i mindre målestok. De færreste har adgang til et komplet
miniature bryggeri, og den lidt længere version er derfor noget mere kompliceret.
Der er en del 'gør det selv' over håndbrygning; men en del af det fascinerende
er, at man med meget enkle midler kan komme ret langt og gradvist udvide
udstyret og dermed øge kontrollen over processen og forbedre produktet.
De fleste begynder med at bruge et "Beer Kit". Her er alle ingredienserne
allerede blandet sammen, og der kræves ikke meget mere end kogning. Resultaterne
plejer at smage noget "hjemmebryggede", ikke mindst fordi opskrifterne
kræver en stor mængde sukker. Du har heller ingen mulighed for at variere
opskriften, vælge en ny type humle eller malt, osv.
Men: Det er stort set ligeså nemt at begynde at brygge med brug
af maltekstrakt og humle. Det er også sjovere, og du vil begynde at få
en forståelse for hvad det er, der påvirker øllets duft og smag, og hvordan.
Derfor har vi lavet:
En opskrift, beregnet på en total begynder, som kan laves
med minimal udstyr. Værsgo' at prøve Din
Første Ale! Opskriften forklarer hver eneste skridt på vejen,
og alle ingredienser og alt udstyr er til at få fat i - i Danmark!
En komplet vejledning, for hele processen, inklusiv mæskning.
Sådan kommer du i gang...
Spørg andre på fx Håndbrygforum.
Eller søg efter tidligere
spørgsmål og svar med vores søgemaskin.
Du kan også bladre igennem tidligere
mails fra vores gamle mailingliste (nu nedlagt).
Et kursus, som fx tilbydes af Bryg og Smag.
Når du har besluttet dig for at brygge, kan det varmt anbefales
at købe en af de udmærkede bøger, der findes
om emnet. Der findes nogle anbefalinger her.
Du kunne også besøge vores Tekniske sider, eller bladre lidt igennem vores Links.
Se også vores side med opskrifter,
og vores dansk-engelsk ordbog.
|