Håndbryg.dk
 
 

DM i Håndbrygning 2005 - Reglerne

 1. Alle ikke-kommercielle bryggerier kan deltage, forstået på den måde, at alle, der ikke sælger af deres øl, kan være med. Dommere kan dog ikke deltage. Deltagende øl skal være hjemmebrygget, dvs. brygget uden brug af kommercielt brygudstyr.
 2. Deltagere skal være bosat i Danmark.
 3. Tilmelding skal ske senest 1 uge før øllene indleveres. Dette foregår ved brug af BeerCalc som registreringsværktøj. Opskrifterne hermed offentliggøres. Se Tilmelding.
 4. Tilmelding indeholder at man angiver øllets stilart. Tilmeldte øl kan ikke skifte stilart efter aflevering. Deltagere skal sørge for at øllene bliver tilmeldt indenfor den rigtige stilart.
 5. Deltagende øl skal navngives. Navnene bør være unikke, dvs. et generelt navn som "Engelsk Ale" duer ikke.
 6. Bryggere må deltage med maksimum 1 øl per hovedkategori (se Øltyper). Dette inkluderer deltagelse som medlem af et hold eller laug. Det vil sige, at hvis et hold deltager med et øl indenfor en bestemt kategori, må medlemmerne ikke deltage med deres egne øl i samme kategori.
 7. 3 flasker af det tilmeldte øl skal leveres. En fjerde flaske må tilføjes som forsikring mod en evt. dårlig flaske, og kraftigt anbefales hvis bryggeren har håb om at nå frem til SKM.
 8. Flaskerne skal være standard 330ml ølflasker. Andre typer accepteres ikke af praktiske grunde.
 9. Flaskerne skal tilmeldes inden d.15 april, og leveres senest d. 22 april.
 10. Flaskerne skal markeres tydeligt med øllets tilmeldingsnummer både på kapsel og på etiket. Se Levering.
 11. Et afleveringsskema leveres sammen med øllene. Det skal udfyldes med bryggerens kontaktinformation, og markeres med øllets tilmeldingsnummer i feltet øverst til højre.
 12. Emballagen tilfalder Dansk Ølentusiaster.
 13. Der er intet krav om, at bryggeren selv er tilstede.
 14. Deltagelse er gratis.
 15. Flasker, der bruser over ved åbning diskvalificeres. Af sikkerhedshensyn skal deltagere sørge for at trykket i flaskerne er rimeligt.

Så er det nok med regler for denne gang...