Håndbryg.dk
 

Kom godt i gang!

Hvad gør man så?

Den korte version er, at håndbrygning foregår ligesom almindelig kommerciel brygning, bare i mindre målestok. De færreste har adgang til et komplet miniature bryggeri, og den lidt længere version er derfor noget mere kompliceret. Der er en del 'gør det selv' over håndbrygning; men en del af det fascinerende er, at man med meget enkle midler kan komme ret langt og gradvist udvide udstyret og dermed øge kontrollen over processen og forbedre produktet.

De fleste begynder med at bruge et "Beer Kit". Her er alle ingredienserne allerede blandet sammen, og der kræves ikke meget mere end kogning. Resultaterne plejer at smage noget "hjemmebryggede", ikke mindst fordi opskrifterne kræver en stor mængde sukker. Du har heller ingen mulighed for at variere opskriften, vælge en ny type humle eller malt, osv.

Men: Det er stort set ligeså nemt at begynde at brygge med brug af maltekstrakt og humle. Det er også sjovere, og du vil begynde at få en forståelse for hvad det er, der påvirker øllets duft og smag, og hvordan. Derfor har vi lavet:

En opskrift, beregnet på en total begynder, som kan laves med minimal udstyr. Værsgo' at prøve Din Første Ale! Opskriften forklarer hver eneste skridt på vejen, og alle ingredienser og alt udstyr er til at få fat i - i Danmark!

En komplet vejledning, for hele processen, inklusiv mæskning. Sådan kommer du i gang...

Spørg andre på fx Håndbrygforum. Eller søg efter tidligere spørgsmål og svar med vores søgemaskin. Du kan også bladre igennem tidligere mails fra vores gamle mailingliste (nu nedlagt).

Et kursus, som fx tilbydes af Bryg og Smag.

Når du har besluttet dig for at brygge, kan det varmt anbefales at købe en af de udmærkede bøger, der findes om emnet. Der findes nogle anbefalinger her. Du kunne også besøge vores Tekniske sider, eller bladre lidt igennem vores Links.

Se også vores side med opskrifter, og vores dansk-engelsk ordbog.