Håndbryg.dk
 
 

DM i Håndbrygning 2011 - Øltyper

Der vil blive kæmpet om at blive årets danske mester i følgende 13 hovedkategorier. Se siden Bedømmelse for mere detaljeret information om hvordan øllene bliver bedømt.
Hver hovedkategori dækker et antal definerede stilarter som revideres af Foreningen af Danske Øldommere på den årlige generalforsamling. Bemærk at stilarterne er ændret i forhold til 2011. For et fuldt overblik, hent de nyeste stilartdefinitioner på www.øldommer.dk.

Kategori Stilarter
1. Lys Lager

A. Moderne lys lager
B. International lager
C. Tjekkisk pilsner
D. Tysk pilsner
E. Münchener helles

2. Mørk Lager

A. Moderne mørk lager
B. Wiener
C. Märzen
D. Münchener dunkel
E. Mørk tjekkisk lager
F. Schwarzbier
G. Klassisk røgøl

3. Bock

A. Helles bock/maibock
B. Bock
C. Doppelbock
D. Eisbock
E. Weizenbock

4. Lys ale

A. Engelsk ordinary bitter
B. Engelsk best bitter
C. Engelsk strong bitter/pale ale
D. Engelsk golden ale
E. Amerikansk pale ale
F. California common/steam beer
G. Kölsch

5. Mørk ale

A. Engelsk brown ale
B. Amerikansk brown ale
C. Engelsk dark mild
D. Altbier
E. Skotsk ale
F. Skotsk stærk ale
G. Old ale

6. IPA

A. Engelsk IPA
B. Amerikansk IPA
C. Imperial IPA

7. Hvedeøl

A. Weizen (sydtysk)
B. Dunkelweizen
C. Belgisk wit

8. Stout/Porter

A. Dry stout
B. Sweet stout
C. Oatmeal stout
D. Porter
E. Moderne porter og stout

9. Stærk øl A. Engelsk barley wine
B. Amerikansk barley wine
C. Foreign extra stout
D. Baltisk porter
E. Imperial stout
10. Lys Belgisk ale A. Belgisk blond
B. Lys stærk belgisk ale/tripel
C. Biere de garde
D. Saison
11. Mørk Belgisk ale A. Belgisk dubbel/bruin
B. Mørk stærk belgisk ale
12. Syrlig Øl A. Gueuze lambic
B. Belgisk frugt lambic
C. Flamsk rød
D. Flamsk brun/oud bruin
E. Berliner weisse
13. Special øl A. Frugt-/grøntsagsøl
B. Krydderøl
C. Trælagret øl
D. Andre røgøl
E. Andre tilsætninger