|
|
DM i Håndbrygning 2004 - Øltyper
|
Der vil blive kæmpet om at blive årets danske mester i følgende
8 hovedkategorier. Se siden Bedømmelse
for mere detaljeret information om hvordan øllene bliver
bedømt.
Hver hovedkategori dækker et antal definerede stilarter som
er baserede på lignende definitioner udarbejdede af BJCP
og SHBF. For et fuld overblik,
hent den komplette
liste over stilarter til DM. Bemærk at beskrivelserne
er endnu på engelsk, de bliver oversat løbende (nogle
frivillige der melder sig?).
Kategori |
Beskrivelse |
Lys Lagerøl |
Dækker pilsner, de lyse tyske lagerøl, den almindelig
lys lager som vi allesammen kender samt et par andre mindre
kendte varianter.
|
Pale Ale |
Dækker ales hvor farven er på den lyse side,
og bitterheden og humlekarakter er mere fremtrædende.
|
Brown Ale |
Dækker mange typer af Brown Ale, det vil sige den mørkere,
mindre bitter halvdel af ale-kategorien.
|
Hvedeøl |
Hvedeøl er karakteriseret ved at indeholde hvede i store
mængder. I denne kategori skal mindst 40% af der forgærbare
sukker stamme fra hvede, rå eller maltet. Kategorien er åben
for både de belgiske og tyske stilarter, og både lyse og dunkle
eksemplarer er tilladte. Alt fra Wit til Weizenbock...
|
Stout/Porter |
Dækker alle former for Stout og Porter.
|
Mørk Stærkøl |
Dækker stilarter som er høj i alkohol og er
på den mørke og frugtig side.
|
Lys Stærkøl |
Dækker stilarter som er høj i alkohol, men samtidig
lysere såsom det belgiske Tripel og andre. Barley wine
og old ale er vistnok midt imellem, så optræder
de her for at kategorierne udlignes.
|
Andet |
Denne kategori dækker alle øltyper, der ikke
indgår i de andre kategorier.
|
OBS: Rettelser til ovenstående: Den 21/02/2004 blev
nogle af ovenstående definitioner tilrettet en smule:
#4 FG 1.008-1.015 - lidt midre restsødme, tillader tørrere varianter.
#11 EBC 20-35 - skulle være gyldent - mørk kobberfarvet
#25 EBC maks 70 - tillader meget mørke varianter
#26 EBC maks 70 - tillader meget mørke varianter
#43 IBU 15-25 - mindre bitterhed
#61 EBC 6-12 (fejlrettelse)
|