Håndbryg.dk
 
 

DM i Håndbrygning 2004 - Dommere

Smagningen foregår i 2 runder - en kvalifikationsrunde, der afholdes den 3. maj, et par uger før slutrunden, sørger for at kun få, gode øl kommer frem til slutrunden. Dommerne til slutrunden:

Anders Evald (formand)
  Ølskribent
Anders Kissmeyer
  Nørrebro Bryghus
Ian Loe
  CAMRA, UK
Gregg Glaser
  Ølskribent, USA
Per Samuelsson
  OMH, Sverige
Claus Meyer
  Meyers Madhus, Noma m.m.
Annika Waag
  Brygmester, Föroya Bjór
Michael Knoth
  Brygmester, Carlsberg

Og dommerne til SKM bliver følgende:

Fredrik Berggren (Sverige)
  Tidligere ordfører, Svenska ölfrömjandet
Attila Thuroczy (Norge)
  Øldommer, Norbrygg
Allan Poulsen (Danmark)
  Brygmester, Brøckhouse

Dommerne arbejder ud fra 2 dokumenter:

  • Øltypedefinitioner. Her er de overordnede kategorier oversat til mere tekniske beskrivelser.

  • Score Sheet. Øllene vil blive bedømt efter en 50-points skala, udarbejdet af det amerikanske Beer Judge Certification Program (BJCP). Her kan du se, hvordan dit øl samler point, og hvad pointene betyder:

Point Betydning Meaning
45-50 Verdensklasse Outstanding/world class
38-44 Ekstremt god Excellent
30-37 Meget god Very good
21-29 God Good
14-20 OK Fair
0-13 Dårlig Problematic

 

Bemærk, at noget af overstående materiale er baseret på BJCPs egne dokumenter, og er blevet videreudviklet med deres tilladelse. Det nyeste materiale fra BJCP kan altid findes på www.bjcp.org.