|
|
DM i Håndbrygning 2004 - Dommere
|
Smagningen foregår i 2 runder - en kvalifikationsrunde, der
afholdes den 3. maj, et par uger før slutrunden, sørger
for at kun få, gode øl kommer frem til slutrunden.
Dommerne til slutrunden:
Anders Evald (formand)
|
|
Ølskribent |
Anders Kissmeyer
|
|
Nørrebro Bryghus |
Ian Loe
|
|
CAMRA, UK |
Gregg Glaser
|
|
Ølskribent, USA |
Per Samuelsson
|
|
OMH, Sverige |
Claus Meyer
|
|
Meyers Madhus, Noma m.m. |
Annika Waag
|
|
Brygmester, Föroya Bjór |
Michael Knoth
|
|
Brygmester, Carlsberg |
Og dommerne til SKM bliver følgende:
Fredrik Berggren (Sverige)
|
|
Tidligere ordfører, Svenska
ölfrömjandet |
Attila Thuroczy (Norge)
|
|
Øldommer, Norbrygg |
Allan Poulsen (Danmark)
|
|
Brygmester, Brøckhouse |
Dommerne arbejder ud fra 2 dokumenter:
- Øltypedefinitioner. Her er de overordnede
kategorier oversat til mere tekniske beskrivelser.
- Score Sheet. Øllene vil blive
bedømt efter en 50-points skala, udarbejdet af det amerikanske
Beer Judge Certification Program (BJCP). Her kan du se, hvordan
dit øl samler point, og hvad pointene betyder:
Point |
Betydning |
Meaning |
45-50 |
Verdensklasse |
Outstanding/world class |
38-44 |
Ekstremt god |
Excellent |
30-37 |
Meget god |
Very good |
21-29 |
God |
Good |
14-20 |
OK |
Fair |
0-13 |
Dårlig |
Problematic |
Bemærk, at noget af overstående materiale er baseret på BJCPs egne
dokumenter, og er blevet videreudviklet med deres tilladelse. Det
nyeste materiale fra BJCP kan altid findes på www.bjcp.org.
|