Der vil blive kæmpet om at blive årets danske mester i følgende 11 hovedkategorier. Se siden Bedømmelse for mere detaljeret information om hvordan øllene bliver bedømt.
Hver hovedkategori dækker et antal definerede stilarter som revideres af Foreningen af Danske Øldommere på den årlige generalforsamling. 2011 stilarterne er uændret i forhold til 2010. For et fuldt overblik, hent den komplette liste over stilarter til DM (PDF-fil) .
Kategori |
Stilarter |
1. Lys Lager |
A. Moderne lys lager
B. International lager
C. Tjekkisk pilsner
D. Tysk pilsner
E. Dortmunder export
F. Münchener helles
G. Amerikansk lager |
2. Mørk Lager |
A. Moderne mørk lager
B. Wiener
C. Märzen (Oktoberfest)
D. Münchener dunkel
E. Mørk tjekkisk pilsner
F. Schwarzbier
G. Amerikansk mørk lager
H. Klassisk røgøl |
3. Bock |
A. Helles
bock/maibock
B. Traditionel bock
C. Doppelbock
D. Eisbock
E. Weizenbock |
4. Lys ale |
A. Engelsk light mild
B. Engelsk ordinary bitter
C. Engelsk best bitter
D. Engelsk strong bitter (ESB)
E. English pale ale
F. Amerikansk pale ale
G. California common/steam beer
H. Kölsch |
5. Mørk ale |
A. Engelsk brown ale
B. Amerikansk brown ale
C. Engelsk dark mild
D. Altbier
E. Skotsk ale
F. Skotsk stærk ale, 90/-
G. Engelsk old/strong ale |
6. IPA |
A. Engelsk IPA
B. Amerikansk IPA
C. Imperial IPA |
7. Hvedeøl |
A. Weizen (sydtysk)
B. Dunkelweizen
C. Belgisk wit
D. Amerikansk hvedeøl |
8. Stout/Porter |
A. Dry stout/klassisk irsk stout
B. Ekstra stout
C. Brown porter
D. Porter
E. Sweet stout
F. Oatmeal stout
G. Moderne stout og porter
H. Porter/stout special |
9. Stærk øl |
A. Barley wine
B. Foreign stout
C. Imperial stout
D. Imperial porter |
10. Belgisk ale |
A. Belgisk pale ale
B. Belgisk brown ale
C. Lys stærk belgisk ale
D. Mørk stærk belgisk ale
E. Dubbel
F. Trippel
G. Biere de garde
H. Saison |
11. Special øl |
A. Belgisk lambic
B. Gueze lambic
C. Belgisk frugt lambic
D. Oud bruin/flanders
brown
E. Berliner weisse
F. Frugt-/grøntsagsøl
G. Krydderøl |