Hver hovedkategori dækker et antal definerede stilarter
som er baserede på lignende definitioner udarbejdede af BJCP og SHBF.
For et fuld overblik, hent den komplette
liste over stilarter til DM.
Kategori |
Beskrivelse |
Lys og Mørk Lagerøl |
Dækker pilsner, de lyse tyske lagerøl, den
almindelig lys lager som vi allesammen kender samt et par
andre mindre kendte varianter, og adskellige varianter af
mørk lagerøl.
|
Pale Ale |
Dækker ales hvor farven er på den lyse side,
og bitterheden og humlekarakter er mere fremtrædende.
|
Brown Ale |
Dækker mange typer af Brown Ale, det vil sige den
mørkere, mindre bitter halvdel af ale-kategorien.
|
Hvedeøl |
Hvedeøl er karakteriseret ved at indeholde hvede
i store mængder. I denne kategori skal mindst 40% af
der forgærbare sukker stamme fra hvede, rå eller
maltet. Kategorien er åben for både de belgiske
og tyske stilarter, og både lyse og dunkle eksemplarer
er tilladte. Alt fra Wit til Weizenbock...
|
Stout/Porter |
Dækker alle former for Stout og Porter.
|
Mørk Stærkøl |
Dækker stilarter som er høj i alkohol og er
på den mørke og frugtig side.
|
Lys Stærkøl |
Dækker stilarter som er høj i alkohol, men
samtidig lysere såsom det belgiske Tripel og andre.
Barley wine og old ale er vistnok midt imellem, så optræder
de her for at kategorierne udlignes.
|
Andet |
Denne kategori dækker flere øltyper, der ikke
indgår i de andre kategorier.
|